Non classéVACATURE: EERSTE KEUKENHULP (M/V/X)

6 januari 2022
Context

Mazette is een coöperatie die een brouwcafé uitbaat in de Brusselse Marollenwijk. Op het menu: vers gebrouwen bier van Mazette die rechtstreeks uit de kuipen wordt getapt, smakelijke seizoensgerechten die onze ter plaatse gekneedde en gebakken zuurdesembroden op smaak brengen, en een reeks innovatieve, huisbereide frisdranken. Dit alles wordt afgerond met een warme bediening in een gezellige ruimte die voor iedereen openstaat.

Ons eten is heerlijk, ons bier is dorstlessend en ons zuurdesembrood is smakelijk.

Mazette is op zoek naar een eerste keukenhulp.

Functieomschrijving

De bereiding van gerechten in Mazette is een dagelijks proces. Het is gebaseerd op een logica waarbij een maximum aan voedsel ter plaatse wordt verwerkt. Bij de selectie van de grondstoffen wordt ons kwaliteitshandvest nageleefd, dat criteria omvat zoals plaatsgebondenheid, seizoensgebondenheid en respect voor het milieu bij de productie van grondstoffen. De aankoopprijs is over het algemeen 80% plantaardig voedsel en 20% vlees.

Het voedsel kan ofwel vooraf worden bereid en verpakt (conserven, potten, sauzen, enz.) ofwel op de dag zelf worden bereid.

De culinaire bereidingen moeten voldoen aan de richtlijn van Mazette, namelijk de combinatie van de gerechten met het zelfgebakken zuurdesembrood en de bierproductie.

De taken zijn verdeeld in 3 momenten:

 1. vóór de dienst: de warme en koude schotels klaarzetten; het vlees, de vis en het gevogelte evenals het fruit en de groenten bereiden; alle sauzen klaarmaken; gebak.
 2. tijdens de dienst: het bereiden van de gerechten volgens de bestellingen, met naleving van een bepaalde planning, recepten, werkmethode en organisatie; het opstellen en opdienen van de borden en de schalen.
 3. Na de dienst: ruimt de keuken af; controleert en behandelt voedseloverschotten, de kwaliteit en versheid van de producten; zorgt voor een hygiënisch stockbeheer en opslag van voedingsmiddelen; is verantwoordelijk voor orde, properheid en veiligheid in de keuken, waaronder de keukengerei; neemt de veiligheidsnormen tijdens de werkzaamheden in acht.

Interesse in de rest van de activiteiten van de coöperatie wordt sterk aangemoedigd (onder andere communicatie en fotografie, evenementen en cultuur, muziek, brouwen, bakken, barbeheer, klantendienst, een coöperatie animeren) en kan in de toekomst leiden tot specifieke betaalde taken.

Gevraagde vaardigheden en ervaring

Technische vaardigheden :

 • Gewend aan alle professionele keukengerei
 • Grondige kennis van de keukenwerk
 • Aandacht voor menselijke en voedselveiligheid
 • Georganiseerd en gevoelig voor prioriteiten
 • Voorzichtig en zorgvuldig met de apparatuur en producten
 • Detailgerichtheid
 • Creatief

Sociale vaardigheden:

 • Teamwork
 • Communicatief
 • Oplossingsgericht, pro-actief
 • Autonoom
 • Dynamisch

Overeenstemming met de waarden van Mazette.

Een sterke belangstelling voor voedingsproducten en een overtuiging in het model van duurzame en ambachtelijke voeding, onder andere voor de kennis en ontmoeting van onze de producenten van onze grondstoffen.

Wat Mazette biedt

Verwachte startdatum: 1/02/2022

Werkrooster : Voltijds (38u/week + mogelijke extra shifts)

Aard van het contract: Tijdelijk contract, leidend tot een vast contract

Salaris: PC 302 – categorie IV ( leidend tot categorie VI voor het vast contract)

Deelname aan alle operationele besprekingen van het bedrijf in de arbeidersraad.

Zwanze sfeer en sympathieke collega’s op een karaktervolle plek.

Hoe solliciteren?

Wil je deel uitmaken van het grote avontuur om samen met enthousiaste collega’s het post-covid brouwcafé model uit te vinden rond ambachtelijke en duurzame voeding, aarzel dan niet om te solliciteren!

Stuur jouw CV en een motivatiebrief met de naam van jouw favoriete biertje/drankje naar cheers@mazette.brussels met als onderwerp “sollicitatie voor de functie van keukenhulp” vóór 21/1/2022 om 23u59.