Non classéVACATURE: BAKKER (M/V/X)

6 januari 2022
Context

Mazette is een coöperatie die een brouwcafé uitbaat in de Brusselse Marollenwijk. Op het menu: vers gebrouwen bier van Mazette die rechtstreeks uit de kuipen wordt getapt, smakelijke seizoensgerechten die onze ter plaatse gekneedde en gebakken zuurdesembroden op smaak brengen, en een reeks innovatieve, huisbereide frisdranken. Dit alles wordt afgerond met een warme bediening in een gezellige ruimte die voor iedereen openstaat.

Ons eten is heerlijk, ons bier is dorstlessend en ons zuurdesembrood is smakelijk.

Mazette is op zoek naar een tweede bakker.

Mazette is een brouwcafé die haar eigen brood produceert om ter plaatse te bedienen met de gerechten van het huis, het gaat hier dus niet over een bakkerswerk voor een bakkerswinkel.

De brood- en deegproductie in Mazette is dagelijks en wordt rechtstreeks  ter plaatse bedient. Het volume van het geproduceerde deeg is vrij klein ten opzichte van een bakkerijwinkel. Het werk wordt echter gediversifieerd door de regelmatige variatie van de ter plaatse geproduceerde broden. Mazette biedt dus een grote capaciteit voor innovatie en veel vooruitzichten voor evoluties in de bakkerijproductie.

De rode draad in de broodproductie van Mazette is de productie van zuurdesembrood, op basis van lokale meelsoorten, langzaam gegist en op houtvuur gebakken. De bakkers van Mazette streven ernaar de kwaliteit van hun broden hoog en constant te houden, zowel op technisch vlak als op het vlak van de smaak. De productie van brood is verbonden met de andere voedingsproducten van Mazette, door de mogelijke synergieën die ze met elkaar kunnen hebben.

Functieomschrijving

De taken in deze functie betreffen alles wat nodig is voor de produktie van brood : kneden, vormen, beheer van de zuurdesem, delen van het deeg, bakken op houtvuur, schoonmaken, onderhoud van de apparatuur.

De gezochte persoon wordt aangemoedigd zijn creativiteit en communicatie te ontwikkelen door de promotie van de gemaakte producten, onder andere door deze een aantrekkelijk visueel aspect te geven.

Interesse in de rest van de activiteiten van de coöperatie wordt sterk aangemoedigd (onder andere communicatie en fotografie, evenementen en cultuur, muziek, brouwen, koken, barbeheer, klantendienst, een coöperatie animeren) en kan leiden tot specifieke betaalde taken in de toekomst.

Gevraagde vaardigheden en ervaring

Technische vaardigheden :

 • Uitgebreide kennis van bakkerijwerk
 • Gewend aan het werken met een houtoven, zuurdesem, langzame gisting, kneden met de hand, landmelen
 • Aandacht voor menselijke en voedselveiligheid
 • Georganiseerd en gevoelig voor prioriteiten
 • Voorzichtig en zorgvuldig met de apparatuur en producten
 • Detailgerichtheid
 • Creatief

Sociale vaardigheden:

 • Teamwork
 • Communicatief
 • Oplossingsgericht, pro-actief
 • Autonoom
 • Dynamisch

Overeenstemming met de waarden van Mazette.

Een sterke belangstelling voor voedingsproducten en een overtuiging in het model van duurzame en ambachtelijke voeding, onder andere voor de kennis en ontmoeting van onze de producenten van onze grondstoffen.

Wat Mazette biedt

Verwachte startdatum: 1/02/2022

Werkrooster : Deeltijds (19u/week)

Mogelijkheid om de deeltijdse bakker te combineren met een deeltijdse gastheer/gastvrouw!

Aard van het contract: Tijdelijk contract, leidend tot een vast contract

Salaris: PC 302 – categorie IV ( leidend tot categorie VI voor het vast contract)

Deelname aan alle operationele besprekingen van het bedrijf in de arbeidersraad.

Zwanze sfeer en sympathieke collega’s op een karaktervolle plek.

Hoe solliciteren?

Wil je deel uitmaken van het grote avontuur om samen met enthousiaste collega’s het post-covid brouwcafé model uit te vinden rond ambachtelijke en duurzame voeding, aarzel dan niet om te solliciteren!Stuur jouw CV en een motivatiebrief met de naam van jouw favoriete biertje/drankje naar cheers@mazette.brussels met als onderwerp “sollicitatie voor de functie van bakker” vóór 21/1/2022 om 23u59.